Erdogan zadovoljan preliminarnim rezultatima prvog kruga predsedničkih izbora

Rekordno visoka izlaznost na nedeljnim izborima u Turskoj po svemu sudeći neće omogućiti aktuelnom predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu da odnese pobedu u prvom krugu koju je najavljivao pre objavljivanja zvaničnih rezultata, ali on poručuju da to ne umanjuje činjenicu da je izbor nacije u njegovu korist.

„Činjenica da izborni rezultati još nisu finalizovani ne umanjuje činjenicu da je izbor naše nacije očigledno u našu korist”, poručio je energični i oduševljeni Erdogan obraćajući se gomili svojih pristalica sa balkona sedišta Stranka pravde i razvoja (AKP) u Ankari, prenosi londonski Gardijan.

Uprkos tome što je tursko vrhovno izborno veće (ISK) saopštilo da prebrojavanje glasova još nije završeno ni za parlamentarne ni za predsedničke izbore, Erdogan tvrdi da je njegova politička opcija osvojila većinu.

Erdoganov glavni rival, kandidat Republikanske narodne stranka (ĆP) Kemal Kiličdaroglu, obratio se javnosti nešto umerenijim govorom.

„Uprkos svim njegovim lažima i napadima, Erdogan nije dobio željeni ishod. Niko ne bi trebalo da bude oduševljen da su izbori već sada gotova stvar. Izbori se ne dobijaju na balkonu”, poručio je Kiličdaroglu i izrazio uverenje da će „definitivno” pobediti u drugom krugu ovih izbora, prenosi Tanjug.

Preliminarni rezultati pokazuju da Erdogan nema više od 50 odsto glasova iako je to očekivao i to pokazuje da njegova partija ne uživa više istu popularnost.

„Proces unosa izbornih podataka je u toku. Ako se nacija odluči za drugi krug, mi to pozdravljamo”, poručio je Erdogan.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!