Duran Duran: Nažalost, Endi neće još dugo biti sa nama, nema leka

Prvi put zajedno posle 17 godina, Duran Duran je trebalo da nastupa ovog vikenda, međutim, zbog bolesti Endija Tejlora, gitariste benda, nije došlo do ponovnog okupljanja legendarnog birmingemskog sastava.

Kako piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji list, pevač grupe Sajmon Le Bon otkrio je da njegov kolega iz benda boluje od raka i neće „još dugo biti tu“.

Endi Tejlor, šezdesetjednogodišnji gitarista leči se od raka prostate, četvrtog stadijuma. Za dijagnozu je saznao pre četiri godine, a bend je vest podelio sa svetom tokom ulaska u Rock & Roll Kuću slavnih u Microsoft Theatreu, u Los Anđelesu ovog vikenda.

Tejlor je trebao da nastupi zajedno sa Le Bonom, klavijaturistom Nikom Rodsom, basistom Džonom Tejlorom  i bubnjarom Rodžerom Tejlorom, ali zbog bolesti nije mogao da napusti dom na Ibizi.

Bend je poslednji put zajedno svirao 2004. godine kada su se okupili zarad svetske turneje i promocije albuma „Astronaut“.

Sastav je na ceremoniji pročitao Endijevo pismo u kom gitarista otkriva da je podvrgnut „sofisticiranom tretmanu produžetka života“.

Duran Duran: Nažalost, Endi neće još dugo biti sa nama, nema leka 2
Endi Tejlor, foto: Profimedia

„Mnoge porodice iskusile su spori razvoj ove bolesti i mi se, naravno, ne razlikujemo od ostalih. Govorim iz perspektive porodičnog čoveka, ali s dubokom poniznošću prema bendu, najvećim fanovima koje bend može imati i ovom izuzetnom priznanju“, naveo je Tejlor u pismu ukazujući da njegovo trenutno stanje nije opasno po život, ali je neizlečivo.

„Nema leka“ – kaže gitarista i dodaje da mu je iskreno žao i da je jako razočaran što nije mogao da prisustvuje ceremoniji, dodajući da je često razmišljao kako će taj dan doći i da mu je „jako drago što je taj dan dočekao tamo gde jeste“.

– Potpuno je poražavajuća vest saznati da kolega, prijatelj i član porodice neće još dugo biti tu. Mnogo volimo Endija ali neću stajati ovde i plakati, jer smatram da je to neprikladno, ali se tako osećam – rekao pevač benada Duran Duran.

Podsetimo, grupa, nastala 1978., a svetsku slavu i ljubav fanova osvojila hitovima „Girls On Film“, „Hungry Like A Wolf“ i „Ordinary World“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!