Đerona okupio srpske rukometaše, Španac želi sa Orlovima na Olimpijske igre

Počele pripreme za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

Standardno, naši najbolji rukometaši kao ni njihove evropske kolege, nemaju dovoljno vremena za pripreme do velikih takmičenja, pa imaju zadatak da maksimalno iskoriste svaki dan do 11. januara.

”Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji.

Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre”, najavio je Toni Đerona, nakon što je sinoć okupio skoro sve svoje pozvane izabranike u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Zbog obaveza u Bundesligi, tek 1. januara, timu će se pridružiti Mijajlo Marsenić i Jovica Nikolić, dok i dalje stoji veliki znak pitanja uz nastup jednog od najboljih golmana današnjice, Dejana Milosavljeva, jer je čuvar mreže Fuksea iz Berlina nedavno doživeo povredu noge i mora da miruje neko vreme.

Plasman u četvrtfinale i odlazak na OI 2024. u Parizu probaće da ostvare: GOLMANI Vladimir Cupara, Todor Jandrić i Milan Bomaštar; KRILA:Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić; BEKOVI: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić; PIVOTMENI: Luka Rogan, Dragan Pešmalbek i Ivan Popović.

S tim što na SP nema mesta za sve, jer će đerona u par navrata morati da skrati spisak na dozvoljeni broj učesnika.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!