„Da li je sve ovo moralo da nam se dogodi“: Izložba i razgovor sa Dragoljubom Zamurovićem

U subotu, 9. decembra 2023. u 18.00 časova u Prostoru Miljenko Dereta, Dobračina 55, biće organizovan razgovor sa Dragoljubom Zamurovićem, autorom knjige „Sećam se 2“ uz projekciju fotografija, saopšteno je danas. Za utorak, 12. decembar 2023. u 19.00 časova zakazano je otvaranje velike izložbe fotografija iz iste foto-monografije u Centru za kulturu Kovin, Cara Lazara 85.

„I tu ste, svi koji ne budete na mitingu koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ koji se održava istog dana u 18.00 časova ispred Doma Narodne Skupštine, dobrodošli“, pozvao je autor sve zainteresovane da dođu na izložbu.

Dragoljub Zamurović je stalno akreditovani foto-reporter francuske agencije GAMMA od 1987. do 2011. godine, prati i snima dešavanja u Jugoslaviji duže od tri decenije: od antibirokratske revolucije, ratova u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, sankcija, gladi i bede, rekordne inflacije, demonstracija protiv vlasti, bombardovanja, petog oktobra, hapšenja tadašnjeg predsednika… pa sve do današnjih protesta protiv nasilja. Nedavno je sve te fotografije i svoja zapažanja objavio u foto-monografiji “Sećam se 2”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!