Budžet Zrenjanina za narednu godinu manji za milijardu od ovogodišnjeg

To je budžet od 46,8 miliona evra, koji je značajno manji u odnosu na ovu godinu, čak čitavu milijardu dinara manji.

Čega će Zrenjaninci morati da se odreknu u troškovima biće poznato tek kada Skupština grada i njeni odbornici usvoje budžet i materijal bude objavljen, do tada iz lokalne vlasti poručuju da će novca biti dovoljno za najvažnije potrebe.

U to spada izgradnja kanalizacione mreže, objasnili su na sednici Gradskog veća, pa spomenuli još kao investicije i Gradski stadion, sanaciju gradske deponije i obnovu putne ,mreže.

Kako se moglo čuti, stavke za zaštitu životne sredine su uvećane, ostaju i dalje socijalna davanja a od narednog meseca subvencionisani gradski prevoz važiće za sve đake, osnovnih i srednjih škola.

Pravo na povlašćeni prevoz u Zrenjaninu, inače, ostvaruju i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju „Naša priča“ i njihovi pratioci.

Povlašćeni gradski prevoz mogu da koriste i nezaposlena lica preko 60 godina, penzioneri, osobe sa invaliditetom, bolesnici na dijalizi i lica sa transplantiranim organima, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata, dobrovoljni davaoci krvi i davaoci organa.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!