Brnabić o tome koliko bi joj potrajao minimalac: “Nekoliko dana, pretpostavljam”

Premijerka Ana Brnabić rekla je, govoreći o minimalcu koji je povećan na 40.000 dinara, da bi njoj taj novac potrajao “nekoliko dana, pretpostavljam”. Na pitanje da li se slaže s tim da taj novac nije dovoljan za život kazala je “složićemo se, bez ikakve sumnje”.

– Ali ćemo se takođe složiti i da je pre samo 11 godina bio 150 evra, a danas se približava 350 evra – rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je nezaposlenost u Srbiji trenutno 8,9 odsto, kao i da je porasla minimalna zarada, što su, kako je ukazala, “teme koje su mi važne, za koje smo se mi toliko borili”.

– To je nekako svrha našeg bavljenja politikom. Ovo je rast minimalne zarade u dinarima od 2012. do 2022. godine. Istovremeno imamo kontinuiran pad stope nezaposlenosti, došli smo na 8,9 odsto. Prosečna neto zarada u Srbiji takođe kontinuirano raste. Mi često pričamo o minimalcu, dok ne pričamo o prosečnoj neto zaradi – rekla je ona.

Kazala je i da država daje sve od sebe da ove zime ne dođe do nestašice energenata i da je dobro što je završen Balkanski tok i gasovod kroz Bugarsku.

Upitana da li će grejna sezona početi na vreme odgovorila je potvrdno, dodajući da će dati sve od sebe da ne bude restrikcija struje.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!