Beograd domaćin Međunarodnog festivala dokumentarnog filma posvećenog avanturističkim sportovima u prirodi

Premiijerno u Beogradu, 26. aprila 2023. u 19 časova, biće otvoren  Međunarodni festival dokumentarnog filma Mountains on stage. Događaj je kreiran i osmišljen za sve zaljubljenike i poštovaoce aktivnog načina života i prirode, kako rekreativce tako i profesionalne sportiste.

Filmski program obuhvatiće četiri inostrana dokumentarna ostvarenja i jedno domaće, a kako najavljuju organizatori, svi filmovi premijerno se prikazuju tokom festivalske večeri.

Prvi film pod nazivom „Ono što je važno” vodi nas na ostrvo Korziku i mitsku stazu GR20, koja se obično prelazi peške za 15 dana.

U drugom ostvarenju „Ivica razuma” zajedno sa Bendžaminom Vedrines i Nikolasom Žan idemo u avanturu na Himalaje, a sledeće ostvarenje Lumdo Kolola prikazaće avanturu života paraglajdingom preko celog venca Himalaja.

Publika se sa Himalaja seli u Josemiti nacionalni park u Americi u kome je predstavljeno izuzetno neobično putovanje Seba Berte, jednog od najboljih penjača na svetu.

Publika, koja poseti Dorćol plac, moćiće da pogleda i domaće ostvarenje pod nazivom „U nepoznato” u kome sjajna ekipa domaćih i stranih bicklista prikazuje prirodna bogatstva Srbije na jedinstven način.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!