Zrenjanin i Kikinda na sajmu investicija u Minhenu

Razvojna agencija Vojvodine i šest vojvođanskih gradova, među kojima su Zrenjanin i Kikinda predstavili su se na jednom od najznačajnijih svetskih sajmova nekretnina, investicija i usluga „Expo Real 2022“, održanom u Minhenu početkom meseca.

Osnovna tema ovogodišnjeg sajma bio je razvoj distributivnih i logističkih kapaciteta budućnosti, kao i podstivcanje lokalnog i regionalnog turizma kroz izgradnju novih smeštajnih kapaciteta i razvoj postojećih turističkih lokacija.

Tim temama bio je posvećen i nastup grada Kikinde na ovom sajmu, jer centar severnog Banata traži invetsitora za hotel i spa centra, kao i one koji bi ulagali u industrijske zone.

Kikinda je zato potencijalnim investitorima ponudila dve industrijske zone sa 20.000 hektara, od čega je 16,7 hektara u industrijskoj zoni „Rasadnik“ čije infrastrukturno opremanje je u toku.

Sajam je predstavljao odličnu priliku i za promociju investicionih lokacija i mogućnosti grada Zrenjanina, kao i drugih pogodnosti koje strani privrednici dobijaju investiranjem u zrenjaninski sektor nekretnina.

„Zrenjanin je jedan od lidera u privlačenju investicija, ne samo u Vojvodini, već i u celoj Republici Srbiji i promovisao je u Minhenu mogućnosti investiranja u nekoj od njegovih poslovnih zona, s posebnim akcentom na industrijsku zonu “Jugoistok”, u kojoj se planira novo proširenje i dalje unapređenje infrastrukture, a gde se trenutno realizuje i najveća direktna strana privredna investicija u Srbiji, kineska fabrika guma Linglong“, saopštila je lokalna samouprava Zrenjanin.

Pored Zrenjanina i Kikinde, suizlagači na štandu Razvojne agencije Vojvodine bili su Sombor, Subotica, Sremska Mitrovica i Novi Sad.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!