Vučić: Velike sile neće da menjaju svoje stavove

Aleksandar Vučić obišao je juče novi stadion u Leskovcu.

Tom prilikom odgovorio je na nekoliko pitanja i dotakao se drugih tema, a jedna od njih bila je njegov predlog vladi o kaznama za silovatelje, o kome je govorio juče.

– Videćemo kad se formira vlada. Važno je da se pokaže volja države, da postoji stroža kazna. Ako ne možemo nekoga da naučimo i da vaspitamo onda morate da pribegnete kaznama. Vidim da se ljudima dopala ta ideja, pa da sačekamo vladu da vidimo kako će da odreaguju – objasnio je Vučić.

On je prokomentarisao i stav Danijela Servera o KiM, koji je rekao da ne postoji dovoljno čvrst razlog da se promeni rok za preregistraciju vozila na KiM.

– Što se tiče Danijela Servera ne postoji čvrst razlog da Srbija postoji i da postoje Srbi na KiM. Ne treba potcenjivati njegovu ulogu. Da kukamo ne možemo, a da taj stav promenimo niti smo mogli, niti ćemo moći. Velike sile neće da menjaju svoje stavove, a nama ostaje da se borimo za svoj narod – objasnio je Vučić.

– Da li je za nas jednostavna situacija, nije. Naši zapadni partneri su zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da se dogodi eskalacija na terenu – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte i naglasio da neće otkriti šta je u dokumentu koji je dobio od njih.

– Nismo ni milimetar bliže rešenju oko tablica – naglasio je Vučić.

Upitan o dokumentu, i da li se on i u kojoj meri vraća na plan za Kosovo koji je svojevremeno predložio Marti Ahtisari, Vučić odgovara: “nešto liči, a nešto ne”.

– Nešto je Ahtisari minus, a nešto i Ahtisari plus – rekao je Vučić.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!