Vučić sa delegacijom kineskih komunista o razvoju i saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa zamenikom ministra međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Ćijenom Hongšanom ocenio da odnosi Beograda i Pekinga ulaze u novu fazu razvoja, posebno kroz planove za svestranu ekonomsku saradnju, unapređenje trgovinske razmene i priliv novih kineskih investicija.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, na sastanku kome je prisustvovala i ambasadorka Kine Čen Bo, razgovarano je o brojnim aspektima strateškog partnerstva sa Kinom.

Vučić je izrazio podršku Srbije Inicijativi za globalni razvoj, kao formatu koji se zalaže za kreiranje povoljnog ambijenta u cilju ubrzanja globalnog razvoja uz podsticanje ravnopravnog i izbalansiranog razvojnog partnerstva.

On je posebno istakao da inicijative predsednika Kine Si Đinpinga imaju posebnu težinu, budući da su okrenute opštoj dobrobiti čovečanstva uz fokus na povezivanje i saradnju, bez obzira na veličinu i realnu snagu država u međunarodnoj areni.

Vučić je ponovio zahvalnost kineskom predsedniku, Kini i Komunističkoj partiji Kine na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, njene nezavisnosti i samostalnosti, posebno naglasivši da i Srbija nepokolebljivo i dosledno podržava politiku „jedne Kine“ u svim međunarodnim forumima.

Zamenik ministra Hongšan je istakao da dobri odnosi dvojice predsednika i njihovi brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalji razvoj saradnje Srbije i Kine i dodao da je njegova zemlja spremna za dalje jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Srbijom.

Vučić je izrazio nadu u skoru posetu predsednika Si Đinpinga, čime bi nam ne samo ukazao posebnu čast, već i pružio priliku da ga srdačno ugostimo i iskažemo zahvalnost i za njegovo lično angažovanje na izgradnji čeličnog prijateljstva naše dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!