Vučić: Biće donete oštre mere, suštinski će promeniti naše društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti posle dve velike tragedije koje su pogodile Srbiju.

Vučić je naveo da je ogromna tuga i da osećaju pre svega porodice, ali i svi u našoj zemlji.

– Naše je da iz te velike tragedije izađemo ujedinjeno i probleme rešimo na drugačiji način. Naravno da je roditeljima najteže, ali mi moramo, ne zaboravljajući žrtve i stravične tragedije, da nastavimo da razmišljamo kako i na koji način da nam se takve stvari u budućnosti ne ponove. Na dan kada se desio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, desio nam se kopiket, i sada se plašim svakog dana – rekao je Vučić.

– Mi smo kao država otišli korak dalje. Mere su veoma oštre i one suštinski menjaju naše društvo. Mere su takve da mi od sutra uzimamo nelegalno oružje i municiju – naveo je predsednik Srbije.

– Mi smo juče pronašli nedaleko od Krnjače više automatskih pušaka, 650 metaka… Molim ljude da odu u policijsku stanicu i ostave to. Očekujemo odgovornost i milione metaka da dobijamo, i nečiji životi će u budućnosti biti sačuvani – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će se ići i na 90 odsto smanjenja legalnog oružja.

– Ključna mera za koju mislim da se svaki roditelj raduje – policajac će biti u svakoj školi i to će rešiti i deo problema vršnjačkog nasilja. Oko 1.500 policajaca nam odlazi u penziju, mi povećavamo taj broj, 1.200 biće angažovano na čuvanje škola – naveo je on.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!