Vučević: Nismo digli migove zbog dronova, te letelice dolaze sa Kosova da špijuniraju i biće eliminisane i pod našom kontrolom

U prethodna tri dana naša vojska uočava više bespilitnih letelica, dronova,  koje se iz dva pravca kreću na liniji administrativnog razdvajanja i u zoni kopnene bezbednosti u pokušajima da osmatraju jedinice vojske Srbije i objekte vojske. Naši lovci nisu patrolirali nebom zbog dronova. Oni su redovno patrolirali i kontrolisali naše nebo, a vojska može drugim naprednijim sredstvima da eliminiša te letelice, rekao je ministar odbrane i potpredsednik vlade Miloš Vučević.

On je gostujući na RTS naveo da letelice dolaze sa Kosova i Metohije i pokušavaju špijuniranja Vojske Srbije. Ministar nije mogao da kaže čije su te letelice.

Prema njegovm rečima, te letelice će ubuduće biti eliminisane i pod kontroom.

– Vojska je uočila kretanje i preko Topličkog i Nišavskog okruga. Imajući iskustva sa ukrajinskog fronta, u kontekstu sporog donošenja odluka, predsednik republike kao vrhovni komandant je izdao naredbu da takavi objekti budu eliminisani – naveo je Vučević.

Kako je naveo, rizici postoje, ali ne zbog Srbije. Kako je dodao, Priština insistira na odluci o tablicama i to su procesi koji mogu da ugroze život i imovinu Srba na KiM.

Ministar odbrane je rekao da su „netačni“ naslovi prištinskih medija „da se vojska koncentriše na administrativnim linijama“ sa Kosovom,već da se radi o vežbama koje se odvijaju u celoj Srbiji pod nazivom „Manevri 22“.

On je naveo da je predsednik republike pre tri dana izdao naredbu o podignutom stepenu borbene gotovosti i najavio njegov odlazan na Pasuljanske livade gde će vojska imati vežbe.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!