Vojska vežba na „kornetima”

Pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, ovih dana vrše intenzivnu obuku u upotrebi  protiv-oklopnog raketnog sistemima „kornet”. Prema rečima potpredsednika Vlade i ministar odbrane, Nebojše Stefanovića, naša vojska je  opremljena nekim od najsavremenijih sredstava naoružanja i vojne opreme, kojima su značajno unapređene operativne sposobnosti naših jedinica, što je čini snažnim garantom očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje.

U okviru obuke na sistemu „kornet”, borbene posluge uvežbavaju otkrivanje i praćenje ciljeva i pripremu za dejstvo, dok ih u nastavku očekuju bojeva gađanja, na kojima će u praksi proveriti dostignuta  znanja i veštine za efikasnu upotrebu ovog sredstva u dnevnim i noćnim uslovima.

(foto Ministarstvo odbrane)

– Opremamo se i uvežbavamo da bismo svima poslali jasnu poruku da je Srbija čvrsto opredeljena da živi u miru i stabilnosti i da ima Vojsku koja svojom snagom garantuje da će tako i biti. Vojsku koja svojom jačinom jasno poručuje da niko ni ne pomišlja da bi mogao da ugrozi miran san našeg naroda i puteve razvoja naše zemlje, jer ćemo svoje i te kako umeti da zaštitimo – poručio je ministar Stefanović.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!