Veštačka inteligencija čuva Novaka Đokovića na Rolan Garosu

Teniseri na Rolan Garosu imaće jedinstvenu priliku da svoju privatnost sačuvaju zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Teniseri kao javne ličnosti često su izloženi nasilju putem društvenih mreža. Naročito je to prisutno tokom turnira, ništa manje ni kada je reč o onim najkvalitetnijim na svetu.

Rolan Garos je u svom 127. izdanju rešio da pomogne teniserima i teniserkama i ponudi im zaštitu od sajber nasilja putem veštačke inteligencije.

Naime, svaki učesnik imaće mogućnost da se opredeli za ličnog telohranitelja, naravno, ne u „ljudskom liku“ već u vidu tehnologije identičnog naziva „Bodyguard“.

Novak Đoković je, prema analizama, teniser koji je najčešće izložen sajber nasilju. Naime, studije su pokazale da među teniserima i teniserkama, u poslednjih 16 meseci, ne postoji osoba koja je češće izložena sajber nasilju od Novaka Đokovića.

Prema istraživanjima Svetske sportske mreže, a koja meri tvitove u kojima su teniseri i teniserke komentarisani u negativnom kontekstu, najviše objava u negativnom pogledu upućeno je na račun Novaka Đokovića (15 odsto).

Zapravo, svaki šesti tvit u kojem je komentarisan Đoković ima negativnu konotaciju, a 11 odsto objava na Fejsbuku ima izlive besa.

Platforma „Telohranitelj“ koristi veštačku inteligenciju kako bi komentari bili filtrirani i moderirani u realnom vremenu, a svaki od komentara analizira se za manje od 200 milisekundi.

Čitav tim lingvista stvori je šablone koji doprinose tome da se ne zaobiđe ni kontekst, da se nikakve uvrede niti pretnje ne provuku, ali takođe da se ne ugrozi sloboda mišljenja i da ne dođe do cenzure. „Telohranitelj“ će pokrivati Tviter, Instagram, Fejsbuk, Jutjub, Tik Tok i Diskord.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!