Vesić: Predlog da budem ministar priznanje za dosadašnji rad, nastavljamo politiku Vučića

Kandidat za ministra saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukute Goran Vesić izjavio je danas da je ta kandidatura priznanje za njegov dosadašnji rad i „najvažniji posao u njegovoj dugoj karijeri“.

„Nastavićemo politiku kontinuiteta, to je politika koju vodu Aleksandar Vučić, i svako od nas može da pruži neki lični doprinos toj politici, ali to je ta politika koja se vodi“, rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da ministarstvo, za koje je predvidjen, obuhvata dosta oblasti kao i da je „razvoj infrastrukture ključ za razvoj cele Srbije“.

„Ova nesreća koja se desila nedavno sa mostom u Ovčar Banji pokazuje potrebu da se donese zakon o održavanju infrastrukture. Jedan od problema Srbije je što niko ne održava infrastrukturu koja se izgradi, tako da imate mostove za koje se ne zna ko ih održava i druge infrastrukturne objekte“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, „definisaćemo katastar infrastrukure, popisaćemo svu infrastrukturu i tačno će se znati ko je nadležan za održavanje kog infrastruturnog objekta, da li je to lokalna samouprava, lokalno preduzeće, republike, republičko preduzeće“.

„Kad ulažete u održavanje infrastrukture manje vas koštaju rekonstrukcije koje moraju da se urade posle nekog vremena“, rekao je Vesić.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!