„Vatre” u sali za probe JDP-a

Probe predstave „Vatre” upravo su počele u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Adaptaciju istoimenog dela Margerit Jursenar potpisuje Marija Velasko, autorka desetak pozorišnih komada i dobitnica brojnih značajnih literarnih i teatarskih nagrada, a režiju Karma Portačeli, jedna od vodećih evropskih rediteljki i umetnička direktorka Nacionalnog teatra iz Barselone.

Scenografi su Marija de la Kamara i Gabrijel Pare Leskano, kostimograf Marija Marković Milojev, autor originalne muzike Đordi Kuljet a autor video-materijala Migel Anhel Rajo. Za scenski pokret zadužen je Damjan Kecojević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović. Premijera je najavljena  za 2. februar 2023. godine. Deo proba biće održan u Nacionalnom teatru Katalonije u Barseloni.

Predstava je deo velikog projekta Unije teatara Evrope u kome se u koprodukcijama udružuje petnaest najznačajnijih teatarskih kuća.

U periodu od godinu dana biće realizovano sedam koprodukcija koje će biti izvedene na festivalu „Finistera” u Nacionalnom teatru u Portu, u februaru 2023. godine. Do kraja sezone, predstava će gostovati u Valensiji, Barseloni, a već na jesen potvrđeno je i učešće na pozorišnom festivalu u Madridu. JDP u ovom projektu učestvuje sa Nacionalnim teatrom Katalonije iz Barselone.

U predstavi igraju Sloboda Mićalović, Nataša Tapušković, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Iva Manojlović, Damjan Kecojević i nekoliko glumaca iz Nacionalnog teatra iz Barselone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!