Ukrasni kamen iz Donje Trepče izvoze u devet država

Mali pogon za proizvodnju ukrasnog kamena „Baubild” u Donjoj Trepči ispod Vujna, sa samo četvoro zaposlenih proizvodi oko hiljadu tona granulata godišnje u 13 boja i izvozi u devet država, od Mađarske do Grčke. Ovaj poslovni poduhvat zavredeo je pažnju Foruma privrednika Čačka, koji je nedavno dodelio nagradu osnivaču i vlasniku preduzeća, tehnologu Dragiši Raduloviću (48).

Oni kamen za svoju liniju nabavljaju iz Aranđelovca, sa Venčaca iz kompanije „Omia”, koja poseduje 150 kamenoloma i drobi mermer do sićušne veličine od dva mikrona, i boje materijalom iz „Bajera”, „Heliosa” i „Akzonobela”.

– Obezbedili smo sirovinu do kraja godine, postavili zdrave poslovne odnose i plaća se na reč bez obzira o kojoj se državi radi, što nam znatno olakšava posao. Zanimljivo je da smo u doba korone najbolje radili i to je lako objašnjivo. Ljudi su sedeli u kućama i imali dovoljno vremena da svoje građevine obnavljaju – kaže Radulović za „Politiku”.

Ukrasni kamen na bazi dvokompozitnih poliuretana pakuje se u plastične vreće koje kupci preuzimaju u pogonu.

– Pored toga, pre 12 godina osnovao sam savetničku firmu širom ovog dela Evrope i tu postavio tehnologiju za 28 firmi, pri čemu je Srbija prodajom robe i opreme zaradila oko pet miliona evra. Veliku pomoć u ovom poslu daje mi Milan Gavrilović, vlasnik domicilnog preduzeća u ovom selu – veli Radulović.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!