U Vranju će „najverovatnije“ biti dekorativne novogodišnje rasvete, ali stare

Još dve nedelje je ostalo do dočeka Nove godine, a vranjske ulice nisu ukrašene novogodišnjom rasvetom.

Prema rečima Slavoljuba Stojmenovića, v. d. direktora JP „Urbanizam i izgradnja Grada Vranja“, ove godine će „najverovatnije“ biti postavljena dekorativna rasveta, ali „ona koja je korišćena prethodnih godina, pa neće biti dodatnih troškova nabavke“.

Dekorativna rasveta, uključujući i novogodišnju, spada u mere štednje Vlade, rekao je Stojmenović, tako da Grad još uvek nije doneo zvaničnu odluku o ukrašavanju Vranja za novogodišnje i božićne praznike.

„Ako nešto i postavljamo, to će biti ukrasi i rasveta iz prethodnih godina, sa nekim malim remontom, zato što se rasveta oštećuje pri svakoj montaži i demontaži. Ali dodatnih troškova neće biti. Ako je i bude, to je LED rasveta koja ne troši mnogo struje. Postoji odluka Vlade koja je upućena svim gradovima i lokalnim samoupravama, da ovogodišnja rasveta bude dekorativna“, istakao je Stojmenović.

Konačna odluka, prema njegovim rečima, biće doneta „ovih dana“, ali je apostrofirao i da se „mora misliti i na najmlađe jer decu usrećuje sve što ima veze sa Novom godinom i praznicima“.

Rekao je da je Beograd doneo odluku da rasveta bude postavljena od 15. decembra do 15. januara, ali „svaka lokalna samouprava sama odlučuje kada će je postaviti“.

Podsetio je da je prošle godine rasveta bila postavljena „između prvog i petog decembra“.

Da je sve još uvek neizvesno u vezi sa novogodišnjim ukrašavanjem ulica, najavila je i Danijela Milosavljević, većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, na konferenciji za medije održanoj 7. decembra.

„Formirali smo Organizacioni odbor koji će da zaseda i kada bude zasedao povodom novogodišnjih i božićnih praznika, bićete upoznati. Još uvek nemamo te informacije“, rekla je, tom prilikom, Milosavljević.

U Vranju je, trenutno, ukrašena samo Brankova ulica, na inicijativu vlasnika kafića koji se nalaze u njoj, a koji su želeli da „oplemene“ izloge svojih ugostiteljskih objekata.

Podsetimo, prošlogodišnja dekoracija gradskih ulica i parka koštala je 2.999.990 dinara, odnosno oko 25.000 evra, a mnogi su te ukrase nazvali „bizarnim“ i „neprivlačnim“, posebno su se duhoviti i cinični komentari mogli pročitati na društvenim mrežama.

„Prošle godine bahato, ove sirotinjski“ ili „Šta će nam rasveta, kad već nekoliko meseci lomimo noge po mračnim ulicama. Kažu štednja, a sada da svetlimo kao Las Vegas. Jok“ – neki su od komentara Vranjanaca, sa jasnom aluzijom na basnoslovnu cenu prošlogodišnje rasvete i trenutne „mere štednje“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!