U slučaju „Vračarci“ saslušan i službenik Policijske stanice Novi Beograd

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Marko C. i službenik Policijske stanice Novi Beograd Nikola Đ. osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao „Vračarci“.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, Marku C. se na teret stavlja krivično delo podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, a Nikoli Đ. krivično delo trgovina uticajem.

Obojica su detaljno izneli svoju odbranu, dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da obojici odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je u toku akcije, Marko C. od Nikole Đ. zatražio da izvrši provere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače policijsko službeno vozilo, navodi tužilaštvo.

Dodaje da je Nikola Đ. potom, koristeći svoje poznanstvo za policijskim službenikom N.P. uticao na njega da preko svoje pristupne šifre u JIS MUP izvrši provere za pomenuto vozilo.

Podatke o proveri je potom, kako se sumnja, Nikola Đ. prosledio Marku C, a on dalje trećem licu, piše u saopštenju tužilaštva.

Dvojica osumnjičenih hapšeni su u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *