U Mirijevu potpisan sporazum o rešavanju problema izlivanja kanalizacije

Stanari ulice Jovanke Radaković i ulice Nikole Doksata u beogradskom naselju Mirijevo potpisali su sporazum o rešavanju ekološkg problema – izlivanja nelegalne kanalizacije na trotoar i ulicu.

Sastanak je održan danas u opštini Zvezdara, a prisutni su bili predsednik opštine Vladan Jeremić, beogradski menadžer Miroslav Čučković, pomoćnik gradonačelnika Cvijo Babić i Zoran Živković, izvršni direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“.

Kako je FoNetu izjavio gradski menadžer, oni ovim potpisivanjem sporazuma pristupaju trajnom rešenju problema.

„Mi smo se kao gradska uprava dogovorili da rešavamo svako problem direktno i u dogovoru s građanima. Danas smo postigli dogovor sa dva predsednika skupštine stanara, da se ovaj problem reši. Da se pre svega odliv fekalnih i otpadnih voda pohrani u ekološkim sudovima koji su predviđeni za takve objekte, u obliku septičkih jama, posle toga će opština Zvezdara izvršiti tehnički deo posla, povezivanje tih jama. Sama kupovina jame bila bi obaveza skupštine stanara“, rekao je Čučković.

Dodao je da je dogovoreno i da zgrada iz koje potiče problem uđe u naplatu Infostana i da JKP „Gradska čistoća“ preuzme pražnjenje te jame.

„Potpisivanjem ugovora stanari su se obavezali da kupe sud, a onda mi trajno rešavamo ovaj problem“, istakao je Čučković.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je FoNetu da će se ovih dana krenuti u otčepljenje tog dela gde se skupljaju fekalije.

„Ovih dana krenućemo sa radovima na otčepljenju, angažovaćemo ponovo Gradsku čistoću za dezinfekciju. Rešićemo ovaj problem“, rekao je Jeremić.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!