U Crnoj Gori dan žalosti zbog žrtava u Srbiji

U Crnoj Gori je danas dan žalosti zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

“Na dan žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova”, saopšteno je iz crnogorske Vlade, prenosi portal CdM.

“U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obeležavanju dana žalosti”, dodaje se u saopštenju.

U sredu je u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu učenik sedmog razreda K. K. ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i jednu nastavnicu.

Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva u Srbiji – naoružani mladić U. B. ubio je osam i ranio 14 ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *