Turska kompanija gradi fabriku u Svilajncu

Turska kompanija Doku-San otomotiv potpisala je juče ugovor sa opštinom Svilajnac o kupovini dva hektara zemljišta na kojoj će izgraditi novu fabriku u ovoj opštini.

Fabrika bi trebalo da bude izgrađena u naredne dve godine, prenosi portal Centralmedia, u Novoj zoni privređivanja.

Kompanija Doku-San otomotiv se bavi obradom metala u okviru automobilske industrije i ovo im je prva investicija van Turske.

Izvršni direktor kompanije Serkan Saribal je na potpisivanju ugovora istakao da su se lako odlučili da fabriku grade u Svilajncu zahvaljujući profesionalizmu i iskustvu lokalne samouprave.

On je dodao da su već započeli projektovanje objekta, a početak proizvodnje očekuje se 2024. godine.

Predsednik Svilajnca Predrag Milanović je ocenio da je opština uspela da se nametne kao regionalni lider u oblasti privrede.

– Za prvih osam meseci ove godine Svilajnac beleži suficit spoljno-trgovniske razmene od skoro 12 miliona dolara, dok je obim ove razmene 108 miliona dolara. Pre 14 godina kada smo počeli da gradimo industrijske zone i privlačimo investitore bilo smo u deficitu. Danas smo u situaciji da strane kompanije traže da dođu u Svilajnac jer ga prepoznaju kao idealno mesto za ulaganje, rekao je Milanović.

Kompanija Doku-San otomotiv postoji već 50 godina i uspešno posluje u Turskoj.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!