Topićeva: Presrećna sam zbog srebra, ostvarila sam veliki uspeh

Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je nakon osvajanja srebrne medalje u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu da je presrećna zbog uspeha na takmičenju koje za nju ima veliki značaj.

Topićeva je skokom od 1,97 u šestoj seriji došla do svog drugog evropskog odličja.

„Presrećna sam i prezadovoljna. Veoma dugo sam iščekivala ovo i osećam olakšanje, ali ipak preovladava zadovoljstvo. Prvi put sam uspela da po mojim standardima ostvarim veliki uspeh na nekom prvenstvu. Jako mi je drago što se to desilo sada jer Evropska prvenstva imaju posebno mesto u mom srcu, zbog prve medalje koju sam osvojila pre dve godine u Minhenu“, rekla je Topićeva.

Dodala je da su uslovi bili veoma teški, te da su oni takmičari koji su bili mentalno najjači uspeli da dođu do dobrih rezultata.

„Zaletište je bilo zaista sjajno, kao i stadion i amosfera. Morali smo da imamo čvrstu glavu danas. Uslovi su bili zaista teški za nas skakače i bilo je jako toplo, a presekla nas je i kiša što je mnogima pravilo problem. Oni koji su mentalno bili najjači su na kraju i ostvarili rezultate“, zaključila je Topićeva.

Srpska atletičarka je došla i na centimetar od svog ličnog, a ujedno i nacionalnog rekorda koji iznosi 1,98, a koji je ostvarila u Rabatu u maju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!