Sve australijske novine stavile istu sliku Novaka: Ovako domaćin vidi Đokovića pred finale AO

Novak Đoković je napravio pravu dominaciju i u polufinalu Australijan Opena, u nedelju ga očekuje borba za trofej prvog Grend slema u sezoni, a australijske novine su spremne da daju pohvalu, ali i da se bave nekim stvarima totalno nevezanim za teren i igru.

Primetno je da su The Age i The Australian postavile jednu te istu sliku Novaka gde pokazuje na uvo, a to je radovanje koje je Đoković uradio protiv Tomija Pola i posle jednog fenomenalnog relija i poena.

„Poise amid the noise“ je naslov ovih prvih, a prevod je „staloženost usred buke“.

Australijske novine

Foto: Telegraf.rs

The Age je pisao o nadmoći Đokovića u izveštaju, ali su komentari i kolumne više bili okrenuti nekim lažnim i nepotvrđenim informacijama, prilično malizicioznim, iako je srpski as na pragu da osvoji deseti Grend slem i ispiše zlatnu stranicu istorije.

The Australian sa druge strane vidi ovaj put kao neku vrstu osvete za ono što se desilo prošlog januara kada je Novak bio deportovan i nepravedno odvojen od prilike da učini ono što mu je sada činiti protiv Stefanosa Cicipasa (nedelja, 09.30 časova po srpskom vremenu).

Australijske novine

Foto: Telegraf.rs

Interesantno je da Herald Sun nije ni stigao da ubaci uspeh Đokovića u novine, tako da je na naslovnoj Cicipas sa naslovom „Grčki Bog“.

Sve u svemu, stiče se utisak da australijskim medijima nije previše milo što će srpski as imati priliku da osvoji deseti Grend slem u njihovom domu, jer više potenciraju druge priče nego ono što je zaista važno za tenis i što čini ovu priču najvećom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *