Supervizor za Brčko: Bilbordi sa porukom Samostalnost RS podižu tenzije u distriktu

Iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR) je saopšteno da je supervizor za Brčko osudio „bilo kakav pokušaj grupa ili organizacija da stvaraju tenzije i odvraćaju pažnju vlasti u Brčkom sa reformi, koje su neophodne kako bi se ta zajednica kretala ka zajedničkom prosperitetu“.

„Nažalost, ne vidimo nijednu drugu svrhu bilborda, koji su potpisali ‘Veterani Republike Srpske’, a koji je nedavno osvanuo u Brčko Distriktu“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je supervizor Menuti o tome razgovarao sa šefom policije Brčko distrikta, koji ga je informisao da policija radi na „utvrđivanju činjenica i okolnosti koje bi upućivale na eventualno kršenje zakona“.

Iz OHR-a su istakli da je Brčko „uspešan primer međuetničkog suživota, saradnje i kohezije“ i pozvali vlasti distrikta da ostanu usresređene na očuvanje mirnog i bezbednog okruženja u Brčkom, kao i da nastave da rade na pozitivnim reformama za dobrobit svih građana distrikta.

Juče su se u Brčko distriktu, ali i u Banjaluci pojavili bilbordi sa zastavom i amblemom Republike Srpske i porukom „Samostalnost!“.

Postavljanje bilborda organizovalo je Udruženje „Veterani Republike Srpske“, blisko vladajućim strukturama u RS.

Predsednik Skupštine tog udruženja Duško Vukotić je na svom Fejsbuk profilu, uz objavljene fotografije poruke sa bilborda, napisao „Jedino rešenje“.

Bilbordi su postavljeni u situaciji kada su u Republici Srpskoj podignute tenzije zbog ponovnog prebrojavanja glasova za entitetskog predsednika, jer opozicione stranke tvrde da je njihova kandidatkinja pokradena u izbornoj noći.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!