Šta će biti sa oružjem koje je predato?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da se najveći deo oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su građani vratili u akciji vraćanja oružja, uništava, a da se deo vraća Vojsci Srbije.

– Najveći deo ide u Vojno-tehnički remontni zavod gde se dobar deo minsko-eksplozivnih sredstava uništava, a jedan deo, da bi mogao da ostane upotrebljiv, vrši se kompletan pregled naoružanja i ukoliko se vidi da je to vojno naoružanje, vraća se vojsci – objasnio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva SNS.

Dodao je da se najveći deo minsko-eksplozivnih sredstava ipak uništava, jer nije lako izvršiti pregled, a da se, što se tiče samih cevi, one šalju u Zastavu oružje.

– Kada dostavite 20 ili 30 hiljada komada, očekujemo da za to što koriste udarne igle, magacine i sve ostalo, vrate nam 3.000 modularnih pušaka. To su sada ove puške koje smo napravili i koje imaju svoje nedostatke, ali su sve bolje – rekao je Vučić.

Kako je rekao, tako rade sve normalne i demokratske zemlje i drago mu je što je to naišlo na pažnju u EU i što kažu da je akcija predaje oružja odlična akcija.

– Ponosan sam na odgovornost naših građana, jer to je mnogo veća bezbednost za naše ljude – poručio je Vučić.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!