Srbija dobila novu Vladu, premijerka i ministri položili zakletvu

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su večeras novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić, potom su položili zakletvu, čime je i zvanično počeo da im teče mandat. Polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za Vladu je od ukupno 225 glasalo 157 poslanika, protiv 68, dok uzdržanih nije bilo. Glasanju nije prisustvovalo 25 poslanika.

Na sednici na kojoj su novi članovi Vlade položili zakletvu intonirana je himna „Bože pravde“.

Tekst zakletve koju su ministri položili glasi: “Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”.

Vlada ima 25 ministarstava i tri ministra bez portfelja, a to su: Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
Postoji i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!