Srbi na severu Kosmeta 17. dan na barikadama, jutro mirno

Srbi na severu Kosova i Metohije 17. dan su na barikadama, zahtevajući oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Jutro je mirno nakon sinoćnje pucnjave u Zubinom Potoku, prenosi RTS.

Kfor je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je „Koha”, ističući da nije bilo povređenih ni materijalne štete.

„Možemo da potvrdimo da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i videla nekoliko pucnjeva u njenoj blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Proveravamo činjenice sa terena i naknadno ćemo objaviti više detalja”, naveli su iz Kfora.

Kfor je ovim saopštenjem demantovao navode prištinskih medija da je napadnuta jedinica te vojne misije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić demantovao je sinoć pisanje prištinskih medija da je u Zubinom Potoku napadnuta jedinica Kfora.

„To su nove dezinformacije u nizu koje plasira Priština, sa ciljem da uvuku Kfor u svoje prljave igre i sukob sa srpskim narodom”, rekao je Rakić za TV Pink.

Istakao je da se nije desio nikakav napad na Kfor, da Srbi poštuju Kfor jer su oni na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244.

„Trenutna situacija je mirna, ljudi su na barikadama”, dodao je Rakić, prenosi Tanjug.

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa vojnim vrhom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio se u Rašku.

„Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik Generalštaba su precizni i jasni, i biće sprovedeni u potpunosti”, istakao je Mojsilović i dodao da je situacija složena i da zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije.

Priština je juče zabranila srpskom patrijarhu Porfiriju da uoči Božića ode u Pećku patrijaršiju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!