Španski pijanista zatvara Bemus

Martin Garsija Garsija, španski pijanista, svečano će zatvoriti 54. Bemus, večeras od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, uz festivalski orkestar „Virtuozi”, pod upravom Bojana Suđića. Na programu će biti dela Betovena, Šopena i Čajkovskog.

Martin Garsija Garsija je počeo da svira sa pet godina, kod Natalije Mazun i Ilje Goldfarba. Diplomirao je na Visokoj školi za muziku Kraljica Sofija, gde je studirao više od jedne decenije kod Galine Egujazarove. Dobio je nagradu za najboljeg studenta katedre od Njenog veličanstva Kraljice Sofije, a završio je i master studije na Školi za muziku Mans u Njujorku. Martin Garsija Garsija je osvojio prvu nagradu na nekoliko nacionalnih i međunarodnih takmičenja, gde se ističu pobeda na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Klivlendu 2021. godine, treća nagrada na Takmičenju „Šopen”, gde je dobio i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje koncertantnog dela. Osim toga, osvojio je i prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom festivalu 2018. godine u Njujorku, što mu je omogućilo da dobije stipendiju.

Protekle dve godine boravio je u Njujorku, gde se usavršavao kod istaknutog pijaniste Džeroma Rouza. Kao solista nastupao je širom Evrope i SAD, dobijajući veoma pozitivne kritike od muzičara i pijanista, kao što su: Vladimir Krajnjev, Dmitrij Aleksejev, Arkadij Volodos, Dmitrij Baškirov, Hoakin Ačukaro i Tatjana Kopland (unuka Sergeja Rahmanjinova). Takođe je pozvan na Međunarodni klavirski festival u Ruru pod pokroviteljstvom Radua Lupua. Turneja u Japanu 2022. godine bila je toliko uspešna da je dostigla oko 25.000 gledalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!