Sneg prekrio puteve u Zaječaru i Kruševcu

Saobraćaj u Srbiji danas će se obavljati po mokrim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Tokom dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja zbog početka vikenda. Slab sneg u planinskim predelima Timočke i Negotinske krajine.

Na naplatnim rampama na autoputevima nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja. Kamioni na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko sat.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ u svom izveštaju navodi da na putu Zaječar (Majdanpek) – Negotin, na državnoj granici sa Bugarskom, ima snega do 5 centimetara i da je kolovoz vlažan. Snega ima i na kolovozou Kruševcu.

„Preporučuje se oprezna vožnja! Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Zaječara. Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Zaječara, navodi se u izveštaju „Puteva Srbije“.

Napominje se i da magla smanjuje vidljivost od 50 metara do 100 metara na prevojima, saobraćaj se odvija delimično otežano zbog smanjene vidljivosti i mokrih kolovoza.

„Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu kroz Đerdapsku magistralu, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!