Službeni glasnik preuzima knjižaru „Danilo Kiš” u Subotici

Knjižara „Danilo Kiš” nastaviće da postoji u centru grada, na Trgu Republike, ali ovoga puta kao deo knjižarske mreže Službenog glasnika.

Mladen Šarčević, direktor Službenog glasnika posetio je Suboticu povodom dogovora o otvaranju nove Glasnikove knjižare na mestu čuvene nekadašnje Gradske knjižare „Danilo Kiš”, saopštila je ova izdavačka kuća.

Službenik glasnik ističe da sve više širi svoju knjižarsku mrežu, te i na ovaj način nastavlja tradiciju knjižare koja je sa ovog mesta u centru Subotice više od 70 godina širila kulturu.

„Nova Glasnikova knjižara koja će zadržati ime velikana srpske književnosti Danila Kiša, ali i autentičan izgled koji odiše šarmom boljih vremena knjižarstva i izdavaštva, biće otvorena u maju”, navode iz Službenog glasnika.

Gradska knjižara „Danilo Kiš” otvorena je odmah nakon Drugog svetskog rata i dugi niz godina bila jedna od najbolje snabdevenih gradskih knjižara podjednako sa literaturom na srpskom i na mađarskom jeziku. Knjižara je u aprilu zatvorila vrata za kupce zbog visokih troškova zakupa i nesolventnog poslovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *