Skoplje: Nismo druga bugarska država

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije ocenilo je da su izjave poslanika u parlamentu Bugarske Kostadina Kostadinova koji je danas u Skoplju ponovio da je „Makedonija druga bugarska država”, pokušaj podrivanja napora vlada dve zemlje da unaprede saradnju.

„Kao što je ranije reagovalo, Ministarstvo spoljnih poslova i ovoga puta osuđuje iredentističke izjave koje sadrže teritorijalne pretenzije prema Republici Severnoj Makedoniji, koje je javno i više puta izneo bugarski poslanik i lider političke partije Prerodba Kostadin Kostadinov” navedeno je u saopštenju ministarstva Bujara Osmanija.

Bugarski političar i lider partije „Prerodba” Kostadin Kostadinov, koji je danas prisustvovao otvaranju Kulturno-informativnog centra Bugarske u Skoplju, rekao je da je „Bugarska od Ohrida do Crnog mora, a da je Makedonija druga bugarska država”.

„Činjenice da se ove izjave ponavljaju, ovoga puta u Skoplju i to obostrano značajnim i simboličnim povodom otvaranja novih kancelarija Kulturno-informativnog centra i uoči Biznis foruma Severne Makedonije i Bugarske, ne možemo a da ne tumačimo kao pokušaje podrivanja snažnih napora dveju vlada da unaprede saradnju i kao organizovanu provokaciju, koju treba da osude sve proevropske političke strukture i institucije u obe zemlje”, piše u saopštenju, koje prenosi Beta.

Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na građane obe zemlje da ne podležu takvim provokacijama koje imaju jedinstven cilj, a to je da spreče dve zemlje da sprovedu iskrene obostrano potvrđene namere za produbljivanje odnosa dve države i naroda u duhu evropskih vrednosti.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!