Šesti dan barikada na severu Kosova: Noć protekla mirno

Danas je šesti dan barikada koje su Srbi postavili na putevima na severnom Kosovu iz protesta zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića. Protekla noć na barikadama prošla je mirno, prenose mediji.

Kako javlja RTS kosovska policija i dalje ne dozvoljava prelaz preko Jarinja i Brnjaka, a Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni.

Zatvorene su i škole, kao i ugostiteljski objekti, a u Severnoj Mitrovici, još pre barikada raspoređene su pojačane policijske jedinice iz regiona širom Kosova.

Juče je podsetimo, šef Euleksa Lars Gunar Vigemark, rekao da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

Na to je reagovao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, poručivši da je skandalozno da Euleks ne zna gde se nalazi Pantić.

Srbi su početkom novembra napustili većinu kosovskih institucija, a barikade su postavljene u subotu.

Nakon što su Srbi napustili institucije, juče je 16 novih odbornika položilo zakletvu i izabralo predsedavajućeg, a za novog predsedavajućeg Skupštine opštine Severna Mitrovica izglasan je Nedžad Ugljanin iz Građanske inicijative „Mitrovica“.

Na ovo je Srpsla lista oštro reagovala, ocenivši da je jučerašnja odluka o novoj skupštinskoj većini nelegalna.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!