Sadašnja politika Srbije garantuje budućnost i opstanak Srba na KiM

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je, nakon što je Skupština Srbije usvojila izveštaj o Kosovu i Metohiji, da su Srbi sa Kosmeta, koji su sednicu pratili sa galerije parlamenta, mogli ponovo da čuju da su jedino predsednik Aleksandar Vučić i politika koju on zastupa, politika budućnosti, opstanka i ostanka Srba na Kosmetu.

Potpredsedik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je večeras da su predstavnici Srba sa KiM očekivali da će u parlamentu biti postignuto nacionalno jedinsto oko tog važnog pitanja i nagalsio da je važno što su još jednom dobili nedvosmislenu potvrdu da jedino politka koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantuje da će Srbi biti zaštićeni.

Jevtić je u izjavi za Tanjug, nakon što je parlament usvojio izveštaj o KiM, ocenio da je od izuzetne važnosti bilo to što su i oni kao politički predstavnici Srba sa KiM, u Beogradu prisustvovali sednici i imali priliku da čuju političke stavove i mišljenje oko svega što se dešava na KiM, ne samo ono što se tiče rezulata dijaloga, već i svega drugog.„Sama činjeniča što je predsednik dva dana, svaki sekund sednice proveo u sali pokazuje njegovu ličnu posvećenost pitanju KiM i životu Srba na KiM, što svaki Srbin i Srpskinja ceni, tu vrstu zalaganja i svega što je do sada pokazao, odgovarajući i pokazujući da je, ipak, on taj koji se ponajviše razume i zna kako žive Srbi na KiM”, rekao je Jevtić.

Dodao je da je svakako važno nagasiti da se u parlamentu videla nedvosmislena potvrda da politika predsednika Vučića jedina garantuje da će Srbi biti zaštiheni, jer ta politka garantuje mir i stabilnst, što je, poručuje, najveći interes svih onih koji žive na prostoru KiM.

Dodao je i da je opozicija, nažalost, iskoristila i ovu situaciju i sednicu da zaradi neki jeftini politički poen.„Nismo čuli nijedan konkretan predlog kako reštiti važno pitanje opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM”, naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, način na koji su albanski mediji danas na KiM izveštavali o sednici, dovoljno govori o činjenici da je opozicija više nanela štetu onome što treba da bude borba za opstanak i život na KIM.

Upravo to je, kako je naveo, najbolji mogući odgovor na pitanje kako je opzicija nastupila u parlamentu.„Svakako da nismo srećni zbog toga. Želeli smo da čujemo od njih više konkrentih predloga”, rekao je on.

Naglasio je da su na neki način svi oni očekivali da će se doći do preko potrebnog jedinstava ali se to nažalost nije desilo jer su se neki vodili usko stranačkim i dnevno političkim interesima što nazaalost u ovoj temi i priči oko KiM nikada nije niti će dati rezultate.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!