Rusija izvršila više raketnih udara na Ukrajinu

Rusija je rano jutros izvršila udare na više ukrajinskih regiona, uključujući glavni grad Kijev, crnomorsku luku Odesu i drugi po veličini grad Harkov, što je dovelo do prestanka snbdevanja električnom energijom, saopštili su regionalni zvaničnici.

Napad je izvršen na više ciljeva u gradovima koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da su eksplozije registrovane u jugozapadnom delu grada i da su spasilačke službe na terenu. Snabdevanje električnom energijom je preventivno prekinuto za oko 15 odsto stanovnika Kijeva, rekao je Kličko.

– Nakon raketnog napada, zbog vanrednog nestanka struje, 40 odsto potrošača u glavnom gradu trenutno je bez grejanja, a oko 15 odsto bez struje nakon jutrošnjih ruskih udara na energetske objekte,. Vodovod funkcioniše normalno – napisao je Kličko na Telegramu. Gardijan navodi da je u Kijevu trenutna temperatura četiri stepena Celzijusa. Kličko je naveo da je dvoje povređenih u jutrošnjim udarima hospitalizovano.

U Kijevu se čula i nova serija eksplozija oko 7 ujutro po lokalnom vremenu, navodi britanska agencija.

Guverner Odeske oblasti Maksim Marčenko rekao je da je na meti masovnog raketnog napada bio energetski objekat u Odesi i da je do[lo do nestanka struje. Marčenko je naveo u da su protivvazdušne jedinice oborile nekoliko projektila i da se očekuju novi napadi.

– Na svu sreću nema povređenih. Na snazi su restrikcije struje – rekao je Marčenko.

Guverner oblasti Harkov Oleh Sinehubov rekao je da su grad i region pogođeni sa oko 15 udara i da je ciljana infrastruktura. Prema ukrajinskim medijima, dve osobe su povređene u raketnom udaru u Harkovu od projektila koji je pao blizu njihove kuće. Na meti udara bili su i Dnjepar u centralnom delu Ukrajine i zapadni gradovi Luck i Rivne, koji su daleko od linija fronta, navodi Rojters.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!