Radivoju Andriću Gran-pri u Leskovcu

Poslednjeg festivalskog dana 15. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, juče u Leskovačkom kulturnom centru na konferenciji za novinare objavljeni su laureati ovogodišnjih festivalskih nagrada.

Gran-pri „Živojin Žika Pavlović” za najbolju režiju osvojio je Radivoje Andrić za film „Leto kad sam naučila da letim”. Druga nagrada pripala je Davidu Kapcu i Andriji Mardešiću za film „Stric”, a treća nagrada Sonji Tarokić za ostvarenje „Zbornica”.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Ibrahimu Komi za ulogu u filmu „Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića, a za najbolju žensku ulogu Ivani Roščić za rolu u ostvarenju „Stric” Davida Kapca i Andrije Mardešića. Specijalno priznanje žirija za glumački debi osvojile su Antonia Belazelkoska i Mia Giraud za uloge u filmu „Sestre”.

Nagradu za najbolju režiju u selekciji Divlji film” osvojio je Paul Negoescu za ostvarenje „Men of Deeds”.

U kategoriji studentskog filma, Gran-pri za najuspešnijeg mladog reditelja osvojila je Jovana Avramović za režiju filma „Izgubljeni dani”. Nagradu AFIFS (Asocijacije filmskih festivala Srbije) za najbolju režiju u kategoriji srpskog filma osvojio je Dušan Milić za ostvarenje „Mrak”. Nagrada u kategoriji Srpske manjinske koprodukcije pripala je Zrinku Ogresti za film „Plavi cvijet“.

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE zatvoreno je sinoć svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom dokumentarnog ostvarenja „Film davne budućnosti”, u kome o svojim iskustvima snimanja filmova govore četvorica legendarnih reditelja: Zdravko Šotra, Đorđe Kadijević, Miša Radivojević i Bora Drašković.

Organizator Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Leskovac i Filmski centar Srbije.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!