Radio-televizija Vojvodine otpušta zaposlene: U planu je da ode do 400 ljudi

Radio-televizija Vojvodine (RTV) planira smanjenje broja zaposlenih, najavio je vršilac dužnosti generalnog direktora RTV-a Jožef Klem.

Nezvanične informacije koje se mogu čuti u RTV-u, o socijalnom programu koji će biti ponuđen zaposlenima, Klem je potvrdio za VOICE.

„RTV zaista planira socijalni program jer se sa kompletnim preseljenjem u novu zgradu stiču uslovi za efikasniju organizaciju posla. Dakle, trenutno se tri važne stvari planiraju paralelno: preseljenje u novu zgradu, izrada novog dokumenta o organizaciji i sistematizaciji poslova koja bi obezbedila bolju funkcionalnost i efikasnost svih zaposlenih, i socijalni program koji bi doprineo i efikasnosti funkcionisanja firme i rasterećenju finansija. Trenutno imamo oko 1.400 zaposlenih po raznim osnovama: neodređeno, određeno, privremeno-povremeni poslovi, autorski i izvođački honorari, a na zarade zaposlenih odlazi više od 60 odsto svih prihoda“, rekao je v.d. direktora RTV-a, prenosi Nova.rs.

„Za sredstva koja su potrebna za racionalizaciju broja zaposlenih, bez smanjivanja broja jezika na kojima emitujemo program (16) i sa poboljšanjem kvaliteta ponuđenog programa obratićemo se državi u trenutku kada budemo imali kompletirane sve proračune, koliko novaca bi nam bilo potrebno za realizaciju plana. U tom dokumentu ćemo definisati i planirano smanjenja broja zaposlenih, kao i iznos koji bismo ponudili kolegama koji bi prihvatili dobrovoljni odlazak“, naveo je Klem.

Poverenik Sindikata Nezavisnost u RTV-u Darko Šper kaže za VOICE da je u planu da sa RTV-a ode do 400 ljudi, ali da o visini otpremnina do sada nije bilo reči. Prema njegovim rečima, spekuliše se sa cifrom od 300 evra ili više po godini radnog staža, ali taj podatak niko zvanično još nije izneo.

„Pravi razlog za ideju o socijalnom programu mogao bi ležati u činjenici da u novoj zgradi, od oko 15.000 kvadratnih metara, nema dovoljno fizičkog prostora za oko 1.400 zaposlenih“, navodi Šper.

„Da li je nova zgrada slučajno ili namerno tako projektovana ili je zgrada radija i Studija M u Ignjata Pavlasa slučajno ili namerno prešla u ruke Pokrajine, nije nam nikada saopšteno. Visina otpremnina će najverovatnije zavisiti od političke volje, odnosno od toga koliko će uspeti da dobiju novca od Republike i Pokrajine“, dodaje.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!