Protestni skup opozicije u Banjaluci: Traži se ponovno brojanje glasova u celoj RS

Opozicione stranke su, sa večerašnjeg protestnog skupa u Banjaluci, uputili dva zahteva, prvi da se u celoj Republici Srpskoj ponovo prebroje glasovi na svim biračkim mestima i drugi, da pravosudne institucije pod hitno pokrenu istragu i utvrde odgovonost onih koji su, kako su naveli, učestvovali u organizovanoj pljački na izborima i prekrajanju volje naroda.

Hiljade gradjana ponovo su se večeras okupile na protestu na Trgu Krajine u Banjaluci, koji je organizovala opozicija, zbog, kako su naveli, izborne kradje i brojnih nepravilnosti na izborima održanim 2. oktobra.

Lideri opozicije i gradjani prvo su se okupili u parku „Mladen Stojanović“, odakle su prošetali do glavnog gradskog trga.

Na čelu kolone bili su lideri opozicije, koji su nosili transparent na kojem je ispisano: „Neće ti proći“.

Tokom protestne šetnje učesnici protesta su uzvikivali: „Mile lopove!“.

Kandidatkinja opozicije za predsednicu RS Jelena Trivić izjavila je da „ima dovoljno onih koji znaju“ šta je vlast uradila na izborima 2. oktobra.

„Mile odlazi, narod ti je poručio“, kazala je ona obraćajući se okupljenim gradjanima.

Dodala je da narod ima pravo na fer i demokratske izbore, a ne, kako je istakla, na kupljene i pokradene izbore.

„To je udružena zločinačka organizacija koja je pokrala volju naroda“, kazala je Trivić.

„Nećete nas pokrasti ovaj put. Mi tražimo da ponovo brojimo glasove, ali oni ne smeju, jer znaju šta je u vrećama“, kazao je zamenik predsednika SDS-a Milan Radović, obraćajući se okupljenim gradjanima na Trgu Krajine.

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da je protest organizovan zbog „izbornog lopovluka, mafije i korupcije“.

„Rekao sam da će nas doći još više i došlo nas je još više da kažemo da je predsednik RS Jelena Trivić“, kazao je Borenović.

Predsednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović najavio je da će opozicija sledeće sedmice organizovati protestnu šetnju u Sarajevu od Centralne izborne komisije (CIK) do Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

„Šmitu ćemo reći Sidji dole da pričamo. Poruka i njemu i strancima, nećete nam vi krojiti sudbinu“, kazao je Vukanović.

Najavio je da će sutra posetiti i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da mu kaže da „policija nije komitet SNSD-a i da nema pravo da hapsi mladića u Laktašima, jer je branio izbornu volju gradjana“.

Proteste su organizovali SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Na protestu se videla i jedna zastava Srpske napredne stranke (SNS).


Večeras novi protest opozicije zbog, kako navode, izborne kradje 2. oktobra

Hiljade gradjana su se ponovo večeras okupile na protestu u parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci, odakle su krenuli u mirnu šetnju ka Trgu Krajine.

Na glavnom gradskom trgu gradjanima će se obratiti predstavnici opozicije i njihov kandidat za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić, koji tvrde da se na izborima 2. oktobra desila, kako su naveli, izborna kradja.

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, je najavio da će opozija zahtevati odgovornost onih koji su, kako je kazao, organizovali izbornu kradju, kao i da će svim pravnim i demokratskim sredstvima dokazati da je Trivić pobedila.

Zamenik predsednika SDS-a Milan Radović najavio je da će opozicija večeras saopštiti dva zahteva.

Proteste organizuju SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Prvi protest opozicije održan je u četvrtak, 6. oktobra, a iz opozicije su istakli da neće odustati od protestnih okupljanja sve dok se ne utvrdi puna istina o izbornom procesu 2. oktobra.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!