Predanost do kraja – Španac došao u Beograd po Ligu šampiona i odmah počeo da uči srpski

Novi Beograd imao je mnogo uspeha prošle sezone. Osvojena su dva trofeja, a onaj najvredniji, pehar Liga šampiona, izmakao je za dlaku. Ekipa iz glavnog grada Srbije i ove godine ima velike ambicije, a to je potvrdila dovođenjem četiri odlična pojačanja, među kojima je i zvezda španske reprezentacije Alvaro Granados.

As Crvene furije zvanično je predstavljen sa ostatkom tima pre nekoliko dana, a istakao je kako se oseća jer će igrati u našoj zemlji.

– Veoma sam uzbuđen i srećan, Srbija je možda i najbolja zemlja kada je vaterpolo u pitanju. Imam mnogo toga da naučim od momaka sa kojima ću igrati tako da se veoma radujem dolasku u Novi Beograd.

Granados je prokomentarisao i sastav sa kojim će deliti bazen.

– Neće biti teško, momci su veoma dobri i čine sve kako bih se dobro osećao u Beogradu. Mnogo mi pomažu i mislim da će biti lako prilagoditi se. Bili su vicešampioni Evrope, ali ove godine želimo da budemo prvi.

Kada je u pitanju njegova uloga u novom timu, bivši igrač Barselonete je jasan:

– Moja rola u ostalim timovima bila je poznata, ali uradiću sve što trener bude tražio. Ako budu tražili da budem golman, to ću i uraditi. Sve što je poterbno timu, spreman sam da učinim kako bismo pobedili.

Mladi španski vaterpolista istakao je da veoma voli Srbiju.

– Bio sam mnogo puta ovde, zaljubio sam se u Srbiju. Noćni život je sjajan, obožavam boravak u ovom gradu, lud je i to mi se mnogo sviđa.

Uspešno leto

Iza Granadosa je veoma uspešno leto sa španskim nacionalnim timom. Osvojena je zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, kao i bronza na šampionatu Starog kontinenta.

– Mi smo vaterpolisti i kada postignete tako nešto to je sjajno, ali to je već u prošlosti i pokušavam da se kocnentrišem na budućnost. Sada sam fokusiran isključivo na Novi Beograd i nadam se da ćemo uspeti da učinimo velike stvari ove godine.

Uspešno uči srpski

Koliko je Granados zainteresovan za Srbiju, govori i činjenici posle nedelju dana provedenih u našoj zemlji pokušava da govori naš jezik. Španski reprezentativac u komunikaciji već koristi srpski, zna da broji do 10 i trudi se da govori.

– Bilo je poprilično dobro – kroz osmeh je rekao Granados posle kratko razgovora na srpskom.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!