Poslanici pitali o socijalnim kartama, dečjim dodacima, vođenju Skupštine

Skupština Srbije danas je nastavila rad postavljanjem poslaničkih pitanja.

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok Radomir Lazović izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić vodi sednice parlamenta i upitao ga zbog čega opozicija ne može da traži dopunu dnevnog reda i zašto sednice zakazuje po hitnom postupku.

Pitao je i da li je zaista voditeljka TV Pink snimala spotove u skupštini i pozvao Orlića da, kako je rekao, učini skupštinu dostojnom.

Poslanik Dveri Milovan Jakovljević postavio je pitanje ministarki za brigu o deci i demografiju Dariji Kisić da li će se rešiti problem sa kojim se suočavaju ljudi koji imaju zemlju, pa zbog toga ne mogu da ostvare pravo na dečji dodatak.

Pitao je i ministarku zaštite životne sredine Irenu Vujović kada će iz upotrebe biti izbačene plastične kese.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Poslaničke grupe Moramo zajedno, upitao je predsednika Skupštine Vladimira Orlića zašto brani poslanicima da kazu ono što imaju da kažu, kao i gde je nestalo 38.000 potpisa građana koji traže da se na dnevni red stavi tema o trajnoj zabrani eksploataciji litijuma u Srbiji.

Pitao je Orlića i zašto je ukinuo prenose sednice odbora i najavio da će sledeći put opozicija uraditi nešto da zaštiti svoja prava, ne precizirajući šta, već je rekao „videćete kako izgleda ujedinjena opozicija”.

Strahinja Erac iz Srpske stranke Zavetnici pitao je ministra za rad Nikolu Selakovića zašto još nije u potpunosti uspostavljen projekat socijalnih karata, iako je zakon kojim su socijalne karte regulisane stupio na snagu još u martu, prenosi Tanjug.

Poltika

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!