Počinje suđenje Belivukovom klanu, optuženi stigli u Specijalni sud

U Specijalni sud u Beogradu, iz pritvora Centralnog zatvora, oko 09.30 sati stigli su optuženi pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U dva navrata je kolona marice u pratnji džipova Žandarmerije ušla u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, preneo je Tanjug.

Očekuje se početak glavnog pretresa optuženim članovima ove kriminalne grupe, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni bi trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Prvo pripremno ročište održano je u martu, a u aprilu je uhapšen advokat Dejan Lazarević, branilac Miljkovića i Belivuka, kao i još nekoliko članova ove grupe, zbog čega je u dva navrata odloženo pripremno ročište.

Pripadnici grupe su na pripremnim ročištima negirali izvršenje svih dela koja im se stavljaju na teret, osi trojice okrivljenih koji su priznali krivična dela za koja se terete.

Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa. Po završetku suđenja, Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom terete se za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protiv Belivuka, Miljkovića i Bojane Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!