Počinje spremanje za derbi

U Crvenoj zvezdi ništa ne prepuštaju slučaju i pored ubedljivog vođstva na tabeli. – Trener Milojević od danas sklapa fudbalski mozaik za najvažniju utakmicu sezone – Mrkela: Grabimo uspešno ka dva velika cilja

U današnje vreme, posebno u eri savremenog fudbala, kada najpopularniji sport sve više liči na ozbiljan biznis, uspešan koncept postao je sastavni deo svakog velikog kluba. Bez dobrog i jasnog koncepta nema ni željenog uspeha. Zato je jasno da disciplinovano trošenje vremena, koje svi ostali traće, ozbiljne timove poput Crvene zvezde dovodi u bolju poziciju od konkurencije. Tako je i pred ovaj novi derbi. U Crvenoj zvezdi ističu da su od početka nove sezone postavili jasne okvire. Sportski direktor Mitar Mrkela potpuno je posvećen svakodnevnim obavezama, a obim posla je u znatnoj meri povećan pred pred 169. „večiti derbi”.

Osvrćući se na dobru poziciju tima koju prvak trenutno zauzima sportski direktor „,crveno-belih” kaže:

– Mi u klubu smo još na početku nove sezone jasno postavili glavne ciljeve. Na prvom mestu je odbrana titule, jer ove godine šampion Srbije ima posebne privilegije u međunarodnim okvirima. Ni po koju cenu nismo želeli da propustimo tu šansu da se direktno plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Svi dobro znamo šta to znači ne samo za naš klub već i za srpski fudbal koji iz godine u godinu traži novu šansu pod ovim fudbalskim nebom. Drugi cilj je da iznova stvaramo novu garnituru mladih fudbalera.

Mrkelin radni dan počeo je u ranim jutarnjim satima. Pre svakog treninga predstoji mu ista procedura – razgovor sa trenerom a ako postoji potreba i sa nekim igračem.

– To je već sada postala ustaljena praksa, jer ne želimo ništa da prepustimo slučaju, pa čak i u ovoj situaciji gde bi se mnogi klubovi ponašali lagodno. Istina je da smo poprilično odmakli glavnom rivalu ali trenutna prednost od 13 bodova nije razlog da u petak kao i do sada ne jurišamo na pobedu. Zvezda se trenutno nalazi u punoj pripravnosti ili borbenoj gotovosti. Čak i kada igramo prijateljske utakmice uvek želimo da pobedimo – ne krije sportski direktor prvaka koji svakako ima ogromne zasluge za najnovija sportska ostvarenja „crveno-belih”.

Mrkela takođe ističe da su svi igrači spremni i željni da u petak pokažu da su bolji od svog sportskog rivala i da ih samo pobede vode ka konačnom cilju.

– Naši igrači dobro znaju da, kako bi se popeli na sam vrh, moraju uvek da nose samo ono što im je neophodno da bi stigli do tog uspona. Sve ostalo moraju da ostave u svlačionici. Jer, derbi je svakako najteži mogući poduhvat na domaćoj sceni a ove utakmice sa Partizanom imaju posebnu vrednost, kako za nas u klubu tako i za navijače. Nadam se dobroj igri i pobedi.

Mladi stručnjak Milojević će od danas početi sa uigravanjem tima za derbi. Manje-više poznat je i tim i opredeljenje, ali kada su ovakve utakmice u pitanju moguća su i nemala iznenađenja. Uglavnom, svi Zvezdini igrači su do sada osetili privilegiju igranja na derbiju, osim jednog fudbalera.

– Svi naši igrači imaju lepo iskustvo u derbiju, neki manje a neki veće. Za Argentinca Luisa Viga ovo će svakako biti poseban fudbalski dan. Nadam se da neće podleći pritisku sa tribina, s obzirom na to da će mu ovo biti prvi „večiti derbi”. On je u dosadašnjoj karijeri mnogo puta bio akter u najvećeg argentinskom derbiju. Dueli Rivera i Boke su svakako nešto jedinstveno u svetskom klupskom fudbalu, zato očekujem da Vigo u petak bude na visokom nivou.

Navijači su do sada bili zaista ogromna podrška kako treneru Milošu Milojeviću tako i fudbalerima na terenu.

– Ta nit je neraskidiva. Zvezda ima fantastične navijače koji uvek umeju da prepoznaju pravi trenutak. Objektivno, u petak imamo šansu da se još više približimo tituli. Iako ništa nije lako. Uostalom, uvek imamo jasan plan – rekao je za „Politiku” uoči derbija sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Često umemo da čujemo da je poverenje igra u koju je uključen rizik. Zato lideri, odnosno treneri, moraju biti prvi koji će na sto staviti početni ulog. Od dobrog odabira igrača zavisi i uspeh na terenu. U Zvezdi se nadaju da će Miloš Milojević uspeti da formuliše pobednički tim…

U četvrtak veče odlazak u karantin

Nekada su klubovi uoči derbija odlazili u potpunu izolaciju iz koje se nisu vraćali po nekoliko dana. Danas je situacija drugačija. Igrači i stručni štab samo jednu noć provode u izolaciji. Tako će biti i sa fudbalerima Crvene zvezde koji svoj boravak pred derbi provode u klupskom hotelu odmah ispod pomoćnog stadiona. Odatle se ide pravo na teren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *