Petković i Bisljimi danas u Briselu sa Lajčakom

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, trebalo bi danas u Briselu da se sastanu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, piše Radio slobodna Evropa (RSE), pozivajući se na pouzdane evropske izvore.

Kako navodi RSE, Petković i Bisljimi su potvrdili učešće na sastanku sa Lajčakom, ali nije poznato da li će se oni odvojeno sastati sa specijalnim predstavnikom za dijalog ili će doći i do zajedničkog sastanka.

Glavni pregovarači dolaze u Brisel dva dana nakon što je propao pokušaj postizanja dogovora u pregovorima Lajčaka i visokog predstavnika EU sa spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Borelj je odgovornost za propast pregovora o odlaganju primene plana u fazama o preregistraciji vozila na KiM prebacio na Kurtija.

Iako je kažnjavanje vozača koji nisu preregistrovali vozila na “RKS” tablice trebalo da počne danas, Kurti je saopštio da je prihvatio zahtev SAD da za 48 sati odloži tu meru.

Izricanje kazni je, prema prvobitnom planu Prištine trebalo da počne u ponedeljak, ali je pred razgovore Vučića i Kurtija u Briselu odloženo za 24 sata.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!