Ovde će biti smeštena Srbija – FSS izabrao bazu za EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije će se voljom žreba na šampionatu Evrope naredne godine takmičiti u grupi C zajedno sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske, što je prema pravilima UEFA odredilo da baza Orlova bude u južnom delu Nemačke.

Nacionalni savezi su već sredinom 2022. bili u obavezi da po geografskim zonama (severistok, zapad, jug) naprave uži izbor od četiri grada i da se posle žreba odluče za konačan.

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da srpska reprezentacija tokom EURO bude locirana u Augzbugu, u hotelu „Maximilian’s“, sa korišćenjem trening centra „Rosenaustadion“.

„S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na Alijanc Areni, koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja. Uz to, vrlo se vodilo računa da smeštaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima,“ piše na sajtu FS Srbije.

„Hotel „Maximilian’s“ je kategorisan sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund.“

Trening centar je, kako se navodi, udaljen desetak minuta od hotela i poseduje najkvalitetniju travnatu podlogu.

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice. Stojkovićeva ekipa će tog meča imati četiri provere, po dve u martu i junu.

„Fudbalski savez Srbije će u narednim danima obavestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika,“ dodaje se.

FSS
FSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!