Osetno niže temperature, severni vetar doneo hladnije vreme

Drugi decembarski dan bio je topliji od prvog. U nekim mestima živa u termometru u subotu je prešla 25 podeok.

Ukoliko jučerašnje maksimalne temperature uporedimo sa apsolutnim decembarskim maksimumima za period od 1991. do 2020. godine, taj maksimum juče je prestignut u 13 gradova širom Srbije. U Valjevu i Kragujevcu bilo je preko 25 stepeni, što se u meteorologiji smatra letnjom temperaturom.

Osim u ova dva grada, taj decembarski maksimum za pomenuti period prestignut je i u Kraljevu, Loznici, Kruševcu, Požegi, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Ćupriji, Vranju, Zrenjaninu i Kikindi.

Tokom večeri i protekle noći hladni front prešao je preko Srbije i osetno spustio temperaturu u našoj zemlji. Vetar je promenio smer na severni i doneo nam osetno hladniji vazduh. Prolazak hladnog fronta u protekloj noći širom Srbije uslovio je slabe padavine.

U nastavku dana biće promenljivo oblačno, južnije od Vojvodine tek ponegde sa slabom kišom ili snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i razvedaravanje sa severa.

Duvaće umeren, na istoku zemlje i jak severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće između 3 i 8 stepeni.

U ponedeljak i utorak uglavnom suvo, dok se u sredu i četvrtak očekuje novo naoblačenje sa kišom i snegom. Narednih dana temperatura oko proseka za ovo doba godine, a krajem sledeće sedmice novi porast temperature.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!