Nude 60 miliona za tim i fajnal-for – Arapi bi da uđu u Evroligu

Prema informacijama grčke Gazete, grupa arapskih preduzetnika zainteresovanih za formiranje tima u Evroligi spremila je vrtoglavu ponudu kako bi postali naslovni sponzor takmičenja umesto „Turkiš Erlajnsa“.

Prvi korak je već načinjen, u Dubaiju je za juče bio predviđen sastanak sa predstavnicima 13 klubova, deoničara elitnog klupskog takmičenja Evrope.

Arapski biznismeni su zainteresovani za izgradnju ekipe sa izgledima da osiguraju „specijalnu pozivnicu“ za sledeću sezonu. Očekuje se da poslovni ljudi iz Emirata podnesu i zvaničan predlog Evroligi sa vrlo primamljivim kompromisima.

Veliki adut privrednika iz Dubaija je namera avioprevoznika „Emirates“ da ulaže i u područje evropske košarke, nudeći višegodišnji ugovor za iznos koji premašuje 50 miliona godišnje i doseže do 60 kako bi od „Turkiš Erlajnsa“ preuzeli generalno sponzorstvo. Inače, turska kompanije godišnje obezbeđuje 10 miliona evra.

Osim „vajld karda“ za novoformiranu ekipu koja bi bila smeštena u Dubaiju), Arapi traže da im se dodeli organizacija Fajnal-fora za period od 2024. do 2026. godine u „Koka Kola Areni“ (kapaciteta 17.000 mesta), koja je jedna od najmodernijih košarkaških dvorana na svetu.

Predlog, koji je u prvoj fazi naišao na brojne pozitivne komentare kod deoničara (klubova), dolazi u vreme velikog restrukturiranja takmičenja i dolaska Dejana Bodiroge na čelnu poziciju. Veruje se da bi se realizacijom projekta drastično promenila karta evropske košarke i komercijalno značajno smanjio jaz u prihodima između Evrolige i fudbalske Lige šampiona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!