Nova titula za EXIT! U Novi Sad stiže nagrada za najbolju inovaciju na festivalima

EXIT festival i tehnološka platforma NFT-Tix pobednici su u kategoriji Nagrada za inovaciju na renomiranim Britanskim festivalskim nagradama! EXIT, trostruki evropski festivalski šampion, bio je proteklog jula prvi veliki muzički događaj na svetu koji je koristio blockchain tehnologiju za prodaju NFT ulaznica za događaj ove veličine, omogućivši kupovinu VIP Gold i VIP Infinite Experience ulaznica na ovoj decentraliziranoj tiketing platformi. Upravo s tim projektom osvojio je svoje četvrto veliko festivalsko priznanje.

Cenjene Britanske festivalske nagrade dodeljuju se od 2004. godine za najbolje u festivalskoj industriji, ali nagrađujući i istaknute festivale van Velike Britanije. EXIT je 2007. bio prvi festival koji je poneo titulu za Najbolji evropski festival (izvan Velike Britanije), dok je titulu za Najbolji veliki evropski festival na Evropskim festivalskim nagradama osvajao i 2013. i 2017. godine. EXIT je trenutno u konkurenciji za Najbolji veliki festival na Evropskim festivalskim nagradama!

Nagrada je obradovala i domaće poznate ličnosti, te su glumci Dragana Mićalović i Viktor Savić među prvima čestitali festivalu na tituli na svojim Instagram profilima. Neverovatnu podršku festivalu su pružili i Miloš Biković, Matea Milosavljević, Aleksandar Radojičić, Kristina Bekvalac, Stevan Piale i mnogi drugi, u velikoj trci za još jednu evropsku titulu!

Nova titula za EXIT! U Novi Sad stiže nagrada za najbolju inovaciju na festivalima 2

Ove godine, EXIT je pored Coachelle bio jedan od prvih festivala u svetu koji su smelo zakoračili ka svetu NFT-a. Objavljene su tri NFT kolekcije u saradnji sa svetskim muzičkim zvezdama i poznatim ličnostima. Kolekcija „Shades“ kreirana je zajedno sa jednim od najpoznatijih umetnika iz sveta elektronske muzike Maceo Pleksom, kolekcija „Wings“ kolaboracija je Exita i manekenke, pilotkinje i aktivistkinje za ljudska prava Chrisitine Carmele dok se treća kolekcija sastojala iz jedinstvenog digitalnog arta pod nazivom Headphones.

Pored toga, doneo je i najjače festivalsko VR iskustvo na svetu, u kojem su poznate Exitove festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom, a sastavni deo ovog projekta bile su svetske superzvezde David Guetta, Paul Kalkbrenner i Solomun. Ovaj ekskluzivni VR projekat je prvi put predstavljen na Svetskoj izložbi EXPO Dubai, a ovo jedinstveno iskustvo mogli su isprobati i posetioci EXIT i Sea Dance festivala u okviru EXITVERSE zone koja je takođe proizvod saradnje Exita i NFT TiX-a.

Nagrađeni projekat, realizovan u saradnji sa NFT-TiX-om, izgrađen je na Ethereum blockchain-u. Njime upravljaju pametni ugovori, koji omogućavaju prodavcima karata da se povežu sa kupcima direktno. Ovo je deo revolucionarne tehnologije koja pomaže muzičkoj i sportskoj industriji da se zauvek reši posrednika i daje mogućnost da se vlasništvo ulaznice prati od prvog do poslednjeg kupca. NTF-TiX daje prednost fer cenama i ekskluzivnim pogodnostima za vlasnike ulaznica od strane organizatora događaja, te omogućava dugoročna rešenja protiv prevara, sa potpunom regulacijom preprodaje i sekundarnih tržišta.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!