Nije skupo van letnje sezone: Koliko košta prenoćište u banjama širom Srbije?

Veliki broj ljudi u Srbiji, posebno penzionera i osoba sa zdravstvenim problemima, za odmor odabere upravo banju. Osim što ne iziskuju mnogo novca i velike troškove prevoza, u njih se može ići i u bilo koje doba godine.

Osim lekovite vode i relaksacije, banje garantuju i čist vazduh, prijatnu klimu i veliki spektar aktivnosti kojima se posetioci mogu zanimati.

Budžet koji je neophodno izdvojiti za odlazak u neku od njih zavisi od dosta faktora, kao što su cene smeštaja i usluga, ali i hrane i taksi prevoza, kao i ulaznica na bazene.

Ipak, znatno jeftinije će proći građani koji sami pronađu smeštaj u blizini centara za rehabilitaciju, a posebno ako odlaze mimo letnje sezone.

Kada je reč o ulaznicama za zatvorene bazene, one su u proseku oko 500 dinara za dan, ali uglavnom ne više od 700.

Za neke od najpopulatnijih banja cene smeštaja se uglavnom ne razlikuju mnogo, pa se sredinom maja, prenoćište u apartmanima za dve osobe može pronaći za oko dve ili tri hiljade dinara, a cena pada ako se ostaje više dana.

Vrnjačka Banja

Prenoćište u vilama sa ocenom višom od devet, za dve osobe u Vrnjačkoj banji iznosi oko 2.700 i više dinara.

To se odnosi na sobe površine između 30 i 50 metara kvadratnih, a koje nisu udaljene od centra grada više od jednog kilometra.

Ipak, apartmani u zgradama su nešto povoljniji, te se sa odličnom ocenom mogu iznajmiti za oko 1.000 dinara po osobi.

Hoteli sa bazenima su najskuplji, ali se i oni mogu iznajmiti za oko 6.000 za dve osobe, ako biste planirali noćenje van letnje sezone.

Banja Koviljača

Ova banja spada u najpopularnije lokacije za koje su zainteresovani penzioneri, kada je u pitanju korišćenje besplatne rehabilitacije.

Cena prenoćišta u apartmanima, za dve osobe, slična je kao i u Vrnjačkoj Banji, i kreće se okvirno oko 2.500 dinara.

U ovoj banji, u vili sa bazenom, možete prenoćiti za oko 3.000 dinara, ali vam ni jedan obrok nije uključen u pomenuti iznos.

Niška Banja

Niška Banja nešto je povoljnija od prethodne dve, te je prenoćište u najbolje ocenjenim smeštajima do 3.000 dinara za dve osobe.

Na oko kilometar udaljnenosti od centra mogu se pronaći i jeftiniji pansioni.

Sokobanja

U poređenju sa ostalim, smeštaj u Sokobanji je drastično skuplji. Iako se mogu naći apartmani za oko 3.500 dinara za dve osobe.

Ipak, većina njih za noć košta između četiri i pet hiljada dinara.

Ribarska Banja

Najvarijabilnije cene smeštaja upravo su u Ribarskoj Banji. Jednako ocenjeni apartmani variraju od 2.000 za noćenje dve osobe, pa do čak 6.000 dinara.

Takođe, noćenje u okviru seoskog domaćinstva košta oko 6.000 dinara, s tim što je površina prostora bar dva puta veća nego u apartmanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *