Nemačka je prešla crvenu liniju

Nemačka je prešla crvenu liniju, koju nije trebalo da pređe kada je počela da snabdeva Ukrajinu smrtonosnim oružjem sopstvene proizvodnje, izjavio je u intervjuu za „Izvestija” ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev.

„Sama činjenica da Berlin snabdeva ukrajinski režim smrtonosnim oružjem nemačke proizvodnje koje se koristi ne samo protiv ruskih vojnika, već i protiv civila Donbasa je ‘crvena linija’ koju nemačke vlasti nisu trebale da pređu, imajući u vidu i moralnu i istorijsku odgovornost Nemačke prema našem narodu za nacističke zločine tokom Velikog otadžbinskog rata”, istakao je diplomata, piše Sputnjik.

On je naveo da je pumpanje kijevskog režima oružjem, „kako to od Nemačke traže anglosaksonski saveznici iz NATO-a” put koji ne vodi nigde, već samo produžava sukob i povećava broj žrtava.

Diplomata je dodao da je proces posleratnog pomirenja naroda Rusije i Nemačke, sada, zapravo, „erodiran”.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc najavio da Nemačka namerava da Ukrajini isporuči tri dodatna PVO sistema „IRIS T“, 10 oklopnih vozila za evakuaciju, 20 raketnih bacača, precizno navođenu municiju i odbrambene sisteme protiv bespilotnih letelica. Oružje će, kako navodi izvor, biti predato 2023. godine, a neke vrste tehnike možda i ranije.

Rusija je ranije uputila protestnu notu zemljama NATO-a zbog isporuka oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučivanjem oružja Ukrajini.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!