NATO iskrcao vozila i opremu u crnogorsku luku

NATO vozila i oprema stigli su u crnogorsku Luku Bar, saopštilo je crnogorsko ministarstvo odbrane i dodalo da će ona biti dalje transportovana ka državama učesnicama vežbe „Difender jurop 23“.

Aktivnost u Luci Bar deo je logističke podrške vojnoj vežbi koju predvode Sjedinjene Američke Države i koja okuplja više od 25.000 NATO i partnerskih vojnika, saopšteno je iz crnogorskog ministarstva odbrane.

„Vozila i oprema proći će bez većeg zadržavanja kroz teritoriju Crne Gore ka drugim državama učesnicama vežbe“, pojašnjava se u saopštenju.

Iskrcavanju vozila i opreme u Luci Bar prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Željko Radulović, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudit Rajzing Rajnke i komandant 10. planinske divizije Kopnenih snaga SAD Gregori Anderson.

Radulović je rekao da je zadovoljstvo videti da su crnogorski vojnici dostigli dobar nivo interoperabilnosti i pružili potrebnu podršku savezničkim snagama.

On je podsetio da je ovo prvi put kako se u Crnoj Gori izvode ovako obimne operacije iskrcavanja sa mora.

Radulović je kazao da će od naredne sedmice u Crnoj Gori početi vežba „Imidijet rispons 23“, koja je deo manevara „Difender Jurop 23“, na kojoj će crnogorski i američki vojnici uvežbavati zajedničke kopnene operacije, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da će pripadnici Vojske Crne Gore učestvovati i na manevrima u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj tokom vežbe, prenose crnogorski mediji.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!